Kvinnan mitt i livet

Boken Kvinnan mitt i livet

Du har väl sett 1,6 miljonerklubbens egen bok Kvinnan mitt i livet? Boken som handlar om just att vara kvinna mitt i livet, om sorger och glädjeämnen, om kärlek passioner och om att ta hand om sitt liv på bästa och roligaste sätt.

Vad har alla dessa härliga kvinnor som författat Kvinnan mitt i livet gemensamt?

Jo, alla är medlemmar i 1,6 miljonerklubben för kvinnors hälsa.

1,6 miljoner kvinnor i vårt land har fyllt 45 år, därav namnet på klubben. Medelålders kvinnor är ju inte precis den grupp som väcker passion och intresse, inte heller bland de medicinska forskarlagen som använder unga värnpliktiga män som norm när det gäller kvinnohälsa. En insikt som fick Alexandra Charles att tillsammans med professorn i gynekologi och obstetrik, Britt-Marie Landgren, kardiologprofessorn Karin Schenck- Gustafsson och en rad andra mycket kända kvinnor att 1998 bilda 1,6 miljonerklubben för att skapa livsglädje, förändra attityder och för att sprida objektiv information om kvinnors hälsa.

"Vi vill avliva myterna kring klimakteriet genom att informera och inspirera, vi delar med oss av personliga erfarenheter, sorger som glädjeämnen, ger tips och råd om hur vi fortsättningsvis hanterar livet. Det handlar om att vara stolt kvinna mitt i livet, om att ta ansvar för sin hälsa, om att behålla lusten och sinnligheten."

Kärntruppen inom 1,6 miljonerklubben består av Ingemo Bonnier, Ettan Bratt, Alexandra Charles, Kjerstin Dellert, Karin Falck, Lill Lindfors, Marie Mian, Gunilla Pontén, Kerstin Sandels, Birgitta Stubbing, Barbro Svensson, Solveig Ternström.

Här skriver de om att vara kvinna mitt i livet, de berättar om allvarliga och skämtsamma episoder, om tankar i livets mitt, om både galna och gamla mammor, om passioner och engagemang.

Förutom kärntruppen medverkar också redaktören och författaren Lotta Lewenhaupt, författaren och matkreatören Kråke Lithander, HeartWORKstränaren Åsa Wallin, Naturapotekets skapare Kerstin Lundström, och med. dr. Karin Edberg

Den medicinska expertisen inom kärntruppen, gynekolog Gunilla Björk, neurolog Charlotte Sachs, psykiatriker Ylwa Westerberg, professor Britt-Marie Landgren och professor Karin Schenck-Gustafsson skriver om sina specialiteter som alla har med kvinnohälsa att göra.

  • ISBN 91-518-4031-6
  • Inbunden
  • 224 sidor
  • Prisma förlag

Boken är tyvärr slutsåld och finns inte längre till försäljning.

Blogg: Lina Forss

Lina Forss

Kär i en spruta: Jag är annorlunda. Jag har fått vaccin. O jag är offentligt smygkär i min nya Dr. George Kry, som skrev upp mig på hemliga överraskningslistan - Riskgruppslistan, för symptom som jag inte... Läs mer »

Donera gärna!

PG: 90 01 52-0, BG: 900-1520, Swish: 123 900 1520