SLUTSÅLD

Kvinnan mitt i livet: Farliga begär

Boken Farliga begär

Red. Ingemo Bonnier

Mat, spel, shopping, sex, alkohol, tabletter, rökning - vilken är din belöning? Eller ska vi kanske säga tröst? Eller drog?

Hur skiljer vi mellan vardagsvana och utsvävning, mellan njutning, riskbruk och överdosering - eller det vi vanligtvis kallar missbruk? Var går gränsen? Hur hittar vi balansen?

Är det ständiga tjatet om nyttigt och onyttigt, kalorier och fett, sex och shopping eller det eviga vindrickandet det som gör att de alltför svåra frågorna blir suddiga och förmås hållas på avstånd? Eller handlar det om tröst? Because I am worth it? Vem längtar inte efter trygghet och kärlek? Är antidepressiva lösningen?

Detta är en bok om kvinnors farliga begär, hur de uppstår, dess mekanismer och varningssignaler. Många kvinnor som är högkonsumenter av tabletter och alkohol, eller som har utvecklat ätstörningar, spel- sex eller shoppingmissbruk, är kvinnor som befinner sig mitt i livet, då bruk kan ha tippat över i missbruk och beroenden.

Det är också en bok som belyser begäret som sådant, vad som händer i kroppen rent fysiskt. Här finns inte en enda pekpinne, bara tips om vägar ut ur missbruket, tillbaka till bruket, vägar som vartannat glas ska vara vatten.

I porträttform möter vi kvinnor som utvecklat både missbruk och beroende men som tagit sig ur det. Här finns intervjuer med landets främsta kliniker och forskare, som Britt af Klinteberg, Aleksander Perski, Lars Olson, Karin Schenck-Gustafsson, Mona Göransson och Britt-Marie Landgren. Här deltar författare och skribenter som Märta Tikkanen, Ingela Agardh, Ana Martinez, Susanne Ljung, Lotta Lewenhaupt, Eva Rusz och Lotta Mellberg. Huvudförfattare är Ingemo Bonnier.

  • ISBN 91-518-4551-2
  • Inbunden
  • 240 sidor
  • Prisma förlag

Du köper boken genom oss. Utförsäljning - nu endast 120 kr inklusive moms och porto!

Blogg: Lina Forss

Lina Forss

Kär i en spruta: Jag är annorlunda. Jag har fått vaccin. O jag är offentligt smygkär i min nya Dr. George Kry, som skrev upp mig på hemliga överraskningslistan - Riskgruppslistan, för symptom som jag inte... Läs mer »

Donera gärna!

PG: 90 01 52-0, BG: 900-1520, Swish: 123 900 1520