Kär i en spruta

Av Lina Forss den 2021-05-04 18:17

Jag är annorlunda. Jag har fått vaccin.

O jag är offentligt smygkär i min nya Dr. George Kry, som skrev upp mig på hemliga överraskningslistan - Riskgruppslistan, för symptom som jag inte hittat på. Vill både skratta o gråta, och köpa blommor till Dr George. Han heter som min morfar, morfar var också läkare o kanske jobbar de ihop. En på jorden o en som motar Olle i grind i himlen, för det får vara nog med covid-döda där. Ja, jag svamlar o det kommer jag nog fortsätta med hela dagen, berusad på Pfizer, hopp och tacksamhet. Hjärtklappning, blir säkert sjuk som regn till midsommar, men än sen.

Tufft år? Säg en enda av ungefär sju miljarder som inte haft det. Ibland blir jag ledsen och gråter. Ärligt mindre ofta för världens orättvisa grymhet, än för mina egna, ömkligt stora nederlag. Tårarna kan komma fort som snöstorm till valborg, när snälla frågor möts med hårda svar. Eller långsamt o uppbyggligt likt den lavin som brister o nog så gärna krossar, som när jag plussat jätteduktigt i matten men ändå får minus varenda månad som tar slut. Jag gråter när jag borde vetat bättre, kunnat lite mer, satsat fel eller trott att omtanke trumfar bluff o båg - som saxen påsen i sten, sax, påse. Det händer att jag gråter när självföraktet ger sig ut för att vara viktigare än vänner, o mitt jobbigt babbliga jag blir tyst. Jag gråter när sanningar slår hårt i ansiktet, inte alla är lika värda, jag inte får följa med på tåget o Norwegian ställer in planet till pappa men luras om pengar tillbaks. Inte för att jag inte fattar konkurs, rekonstruktion o tuffa tider, utan för att pappa är ensam nere på den gröna ön.

Men idag är jag jättejätteglad. Inte en enda vettig sak har jag fått gjord. Jo, just det - jag har fått vaccin. Ett gränslöst litet steg för världen, men framtidshopp för mig. Tack världen, alla läkare o sjuksyrror o vårdpersonal, o hej pappa, vi ses snart ??

Jag önskar alla, alla, alla samma känsla Plötsligt fattar jag vaccinbilderna

Kommentera

Lina Forss

Lina Forss
Namn: Lina Forss
Gör: Författare och skribent
Intresse: Cyklar, skidar, simmar, läser
Hjärtefråga: Rättvisa åt alla barn
Kontakt: kontakt@linaforss.com

Bloggarkivet

Blogg: Alexandra Charles

Alexandra Charles

Bland blommor, blad, himmel och hav: Äntligen ser vi nu i takt med sommarens ankomst hur allt ljusnar! Nu lättar de restriktioner som gällt p.g.a. pandemin, vaccinationerna ger oss större frihet att träffas. Men fortsatt med... Läs mer »

Blogg: Lina Forss

Lina Forss

Kär i en spruta: Jag är annorlunda. Jag har fått vaccin. O jag är offentligt smygkär i min nya Dr. George Kry, som skrev upp mig på hemliga överraskningslistan - Riskgruppslistan, för symptom som jag inte... Läs mer »

Insamling för kvinnors hälsa

Insamlingsstiftelsen Kvinnor & Hälsa

Det ska inte vara orättvist att vara kvinna! Forskning på kvinnohälsa släpar efter. Med din hjälp kan vi ändra på det.
Skänk en gåva på:
www.kvinnorochhalsa.com