"Jag ger er här tre önskningar, två världar och en oförglömlig jul"

Av Lina Forss den 2020-11-06 13:27

Sign of the time

Sitter här och biter på mina novemberhimmelsblågrå naglar över slutet på historien/det amerikanska presidentvalet/förestående inbördeskriget mellan alla skjutglada galningar som köpt vapen triggat av en patetiskt orange clown när jag får kärleksbrev:

"Och så är vi då snart där igen. Ljusstakar ska letas fram och halvdana tomtar från svunna tider ska stökas upp (ja, nog är en och annan något kroppsstympade efter viss ”hundincident”). En tid att bäva inför och samtidigt, bara fullkomligt älska. Denna ljuva vintertid.

Lagom till att stöket intar sin plats eller kanske precis just då när det är som allra närmast (läs: kaos hos familjen AB) finns här en utmärkt bok för att fylla på med lyckohormoner, glad förväntan och lusselängtan.

Jag ger er här tre önskningar, två världar och en oförglömlig jul.

Här får läsaren möta mamma Kate som inte bara lämnat reggaestjärnan Rock och just nu befinner sig i en ständig längtan efter den stora kärleken, utan även förtvivlat söker en vettig jultomte till sin dotter Britta. I ett annat hörn av staden sitter Kalle som vid sidan av barnboksförfattandet och letandet efter kärleken behöver hitta ett extraknäck inför jul och startar firman Tomteknäck. När julaftonsmorgon glimmar visar det sig att inte allena julgranskulorna lyser röda då även firmans bästa tomte – som Kate i sitt hörn tror ska förgylla dottern Brittas jul – råkat få mässlingen….

Detta är en bok om kärlek med sällan väntad – men ack så uppskattad – charm. Mitt minspel efterliknar, och jag citerar min väninnas glada 2-åring, ”Musen Piig” (Musse Pigg). För nog får boken mig att fasta i ett stort leende.Författaren har på ett lättsamt och underhållande vis lyckats skapa en perfekt balans mellan julmys, feelgood och romans. Det känns äkta, nära och sprakande.

Den här boken väcker känslan av jul till liv, vägrar släppa taget om läsaren och är en ”villhöver”-bok för varenda romcomälskares julstrumpa.

Kärlek i mån av snö, en läsupplevelse för alla stunder där tiden är knapp, längtan stor och julstöket översvämmande. En härlig julpralin som sprakar ändå fram till jul.

Så skrev Caroline Nilsson för Vängåvans Bok & Papper AB En riktig bokhandel sedan 1840-talet i Sundsvall om min Kärlek i mån av snö och så här skrev jag till henne.

Åhhhhhh, alltså åhhhh, det där var den finaste recensionen jag fått, sitter här och nästan gråter av glädje. Tack Caroline, tusen tack 💫 Jag råkar bo i ungefär precis samma hus som Kate och Britta, har just krattat i tre timmar för att mostrarna ska bli glada och stod en liten stund under den gamla eken tänkte faktiskt på Kärlek i mån av snö. Hoppas nån gjort dig lika jätteglad idag som du mig 👑💫😘

Instagram CAROLINESBOKHYLLA/ CAROLINE 👋🏻

Ska vi skriva ihop? Watch this space!


 

 

Kommentera

Lina Forss

Lina Forss
Namn: Lina Forss
Gör: Författare och skribent
Intresse: Cyklar, skidar, simmar, läser
Hjärtefråga: Rättvisa åt alla barn
Kontakt: kontakt@linaforss.com

Bloggarkivet

Blogg: Alexandra Charles

Alexandra Charles

Bland blommor, blad, himmel och hav: Äntligen ser vi nu i takt med sommarens ankomst hur allt ljusnar! Nu lättar de restriktioner som gällt p.g.a. pandemin, vaccinationerna ger oss större frihet att träffas. Men fortsatt med... Läs mer »

Blogg: Lina Forss

Lina Forss

Kär i en spruta: Jag är annorlunda. Jag har fått vaccin. O jag är offentligt smygkär i min nya Dr. George Kry, som skrev upp mig på hemliga överraskningslistan - Riskgruppslistan, för symptom som jag inte... Läs mer »

Insamling för kvinnors hälsa

Insamlingsstiftelsen Kvinnor & Hälsa

Det ska inte vara orättvist att vara kvinna! Forskning på kvinnohälsa släpar efter. Med din hjälp kan vi ändra på det.
Skänk en gåva på:
www.kvinnorochhalsa.com