Lita på din intuition

Lita på din intuition så undviker du att bli sårad

”Lita på din intuition, så undviker du att såra eller såras i dina kärleksrelationer”  är budskapet som ligger till grund för Susanne Dahls koncept, bli ”Säker i sex och trygg i kärlek” med LoveConcept

Att bli ”Säker i sex och trygg i kärlek” är själva målet, liksom att inspirera kvinnor och män att börja reflektera kring vikten av säkert sex, nu när vi lever i en global värld och verkar älska att just resa och älska.

”Säker i sex och trygg i kärlek” heter föreläsningen om säkert sex och relationer där du får veta hur du undviker att få ”erotisk baksmälla” på nästa konferens, resa eller dejt.

Det är hög tid att vi vuxna kvinnor och män som är sexuellt aktiva börjar inse att vi utsätter oss själva och alla andra (i kedjan av sexuella partners) för mycket stora risker, när vi har sex utan kondom.

Hur vet vi att vi inte missbedömer mannen vi träffar på krogen eller nätet? Kanske har han redan ett förhållande med en annan kvinna (med oskyddat sex) eller kanske han till och med är gift? Vad vet du om hans andra sexpartners runt om i världen?

Sexualitet handlar bland annat om att ta ansvar. Att testa sig och sin nya partner och förvissa sig om att båda är friska, och inte utsätta sin partner för oskyddat sex med andra, är en förutsättning för att kunna njuta av ett skönt sexliv på bådas villkor. Att få njuta av säkert sex och få uppleva sensuell kärleksfull närhet, där du och din partner visar hänsyn till varandras känslor och behov är något vi kvinnor ”mitt i livet” verkligen är värda.

Överensstämmer din och din partners förväntningar på relationen?

Självkänsla kommer inte av sig själv, utan är något av en färskvara som behöver ständig tillsyn. Utan självkänsla kan vi lätt tappa bort oss själva på vägen och i en relation gäller det att vi värderar oss själva lika högt som vår partner. Många frågar sig ”varför får jag aldrig uppleva en trygg kärleksrelation på gemensamma villkor?”

Om vi verkligen vågar vara helt ärliga mot oss själva och reflekterar över vilka våra egna behov är, har vi tagit ett första steg i rätt riktning. När vi sedan vågar följa vår intuition, vår magkänsla, och äntligen hittat en lämplig partner, börjar nästa tuffa utmaning. För nu måste vi ta ännu ett stapplande steg och kommunicera dessa behov och samtidigt våga lyssna på vad vi har att säga varandra. Hur gick det? Överensstämmer din och din partners förväntningar på relationen? Det är inte alltid så enkelt som det kan låta. Då är det betydligt enklare att undvika att ställa krav, vara följsam och låta någon annans behov få det största utrymmet.

Vi kan ju alltid skylla på att ”vi har blivit kära” och att våra egna behov inte längre spelar så stor roll. Självklart vill vi ha sex, men är vi beredda att ta konsekvenserna om vi överlåter till vår partner att själv göra upp spelreglerna? Då är det inte så konstigt om vi hamnar i situationer där vår självkänsla får sig en törn eller vår personliga integritet kränks. Chocken över att vakna upp med ”erotisk baksmälla”, ett psykiskt likväl som ett fysiskt svek, kan sitta i länge och är inte alltid lätt att leva med.

Sex råd från LoveConcept:

Så här undviker du erotisk baksmälla:

  1. Har din partner oskyddat sex med andra? Gå på magkänslan. Om din partner inte föreslår att ni använder kondom. Utgå ifrån att detsamma gäller i andra relationer din partner har.
  2. Överensstämmer dina och din partners förväntningar på relationen? Våga vara tydlig och ställ frågor och följdfrågor. Våga lyssna och höra sanningen.
  3. Visar din partner respekt för dig? Gå på magkänslan.
  4. Var uppmärksam på eventuella varningssignaler. Gå på magkänslan
  5. Har alkohol eller andra droger av-trubbat ditt omdöme? På vilket sätt?
  6. Var rädd om dig. Om du känner att det är ok. att ha sex, var då rädd om dig och använd alltid kondom under hela samlaget.

www.loveconcept.se

Blogg: Lina Forss

Lina Forss

Kär i en spruta: Jag är annorlunda. Jag har fått vaccin. O jag är offentligt smygkär i min nya Dr. George Kry, som skrev upp mig på hemliga överraskningslistan - Riskgruppslistan, för symptom som jag inte... Läs mer »

Donera gärna!

PG: 90 01 52-0, BG: 900-1520, Swish: 123 900 1520