Julhälsning från Alexandra

Kära medlemmar och vänner,  

Gemenskap och närhet betyder ju så mycket och det är tungt för många som inte kan eller får träffa sina närmaste. Vi får hjälpas åt att se de vi kan stötta. Det kan vara grannar, gamla vänner som vi vet har blivit ensamma! Lyft luren och ta kontakt. 

I vårt moderna samhälle ringer man ju mer sällan, men nu tycker jag att alla samtal gör mig så glad. När jag kännare mig deppig, försöker jag gå ut, röra mig, lyssna på vacker musik, ta en dans, lyssna på en bok.. ja pussa på maken, förstås. Alla har inte någon nära sig, då finns vi där för dig, tänk på det, skriv gärna ett brevmail. Att skriva är en ventil, man kan lätta sitt hjärta, formulerar sina tankar. Det lättar på ett ibland tungt sinne.  

I föreningen gör vi därför en Kulturvecka hemma! Med just dans, sång att skrivaspela teater och läsa. Den 18 jan sjösätter vi den kursen.  

Inför det nya året gör vi ett Everwebinar 27 dec, med bla det bästa från vårt Julmys, som drabbades av att Google låg nere och därav fick vi dålig nätuppkoppling. Men en del har vi sparat och musiken och sången har vi som du nu kan njuta av, och så ger Carl Jan tips inför Nyårsfirandet.  

Vi har producerat många innehållsrika och fina webbinarier, lätta att delta i och sen kan man ju titta på reprisen senare, bara man anmält sig och fått en länk. Nu ligger de på vår YouTube-kanal. Gå in där och lyssna och titta. 1.6 miljonerklubben heter YouTube kanalen 

Jag har ju glädjen att kunna träffa i digitala möten våra kontaktkvinnor runt om i landet, våra Ambassadörer, medicinska expertgruppen och även volontärgruppen i Stockholmsområdet, våra samarbetspartners förstås och så styrelsen. Det är en lyxkonsumtion  säg, jag är lyckligt lottad. Det är många kontaktytor, mycket inspiration och informativt också. Jag vill tacka för ert engagemang, att ni all är med och står bakom vårt arbete för att förbättra kvinnors villkor inom medicinsk forskning, vården, omsorgen, och att sprida kunskap. 

Vårt projekt näst år är att komma tillrätta med det digitala utanförskapet som är ganska utbredd. Vi hör av oss en bit inpå det nya året om detta. Vi laddar upp för Woman in Red med kvinnor hjärtat i fokus i mars. Det blir nog svårt att tro att vi kan hållmöten och träffas live, men det blir digitala WIR. Vår stipendier utdelning äger rum den 15 mars. Det är hedrande att kunna del ut 610 000 kr till 6 stipendiater. Ni har bidragit genom att hålla lotterier, sälja pins, armband, skänkbidrag, köpa Minnenas Mat, men vi har även fått testamenten, två stycken. Mer om det kommer när vi närmar oss mars. 

Ge gärna bort ett medlemskap till julen, tänk på den 90 konto stiftelse vi driver, Kvinnor & Hälsa, Swishnr123 900 1520, sätt in ett bidrag till julenVi stöder äldreboenden genom att ge en julklappar till de boende. 

Lyssna på min intervju med dels Kerstin Brismar, vars bok Lev länge o h väl, just landade i bokhandeln.  Rangan Chtterjee och Michael Mosley två mycket inspirerande läkare ocförfattare, om tips på hur vi bättre kan hantera livets uppförsbackar. Mycket klokt och finurligt i dessa tider att bli hjälpt och inspirerad av. 

Vi hoppas att vaccin och mer kunskap kommer att gör2021 till ett bättre år, men i väntan på detta, gläds åt det lilla livet, varje andetag och hjärtslag...... 

Ta hand om er och vi håller kontakt, digital Julkram! 

Alexandra 

Blogg: Lina Forss

Lina Forss

Kär i en spruta: Jag är annorlunda. Jag har fått vaccin. O jag är offentligt smygkär i min nya Dr. George Kry, som skrev upp mig på hemliga överraskningslistan - Riskgruppslistan, för symptom som jag inte... Läs mer »

Donera gärna!

PG: 90 01 52-0, BG: 900-1520, Swish: 123 900 1520