Jag är innerligt tacksam för all vårdpersonal

Anne Ekström, vår ambassadör i Jönköping, låg på intensiven i 20 dagar för Covid-19, men är nu hemma igen och hyllar sjukvårdspersonalen varmt.

 I tjugo dagar låg 68-åriga Anne Ekström, vår ambassadör i Jönköping, på intensivvårdsavdelningen, tolv av dessa dagar var hon nedsövd. Anne var en av de första som fick Covid-19 och nu, väl hemma igen, öser hon lovord över personalen som hjälpt henne genom denna oerhört tuffa tid.

- Det finns inga ord för hur tacksam jag är över den fantastiska vård jag har fått, de är verkligen riktiga hjältar.

Det var från sin sambo Ulf, som varit på skidsemester i Österrike, som viruset kom och smittade Anne. Även om Anne och Ulf sov i olika rum och inte ens åt tillsammans blev Anne smittad och tyvärr insjuknade hon kraftigt. Hög feber, hosta och stickningar i kroppen, både Anne och sambon visade sig smittade men för Anne blev läget snabbt kritiskt. Trots syrgas blev hon sämre och nu väntade IVA, något hon kände stark rädsla för.

- Jag var rädd, jag ville inte ha någon respirator och jag ville inte till IVA, berättar Anne.

Anne låg nedsövd i tolv dagar och totalt blev det 40 dagar på sjukhus och två veckor på korttidsboende. Anne kämpade för sitt liv och minns fragment av att personalen visade bilder på familjen och även en del minnesbilder av familjens röster.

- Jag minns min dotters röst som sa ”det blir bra mamma” men inte så mycket mer. Jag hade en fruktansvärd ångest när jag vaknade upp, visste inte var jag var och jag kunde inte prata eftersom jag inte fick fram orden.

Under hela tiden har bemötandet från personalen varit otroligt fint och Anne kan inte nog hylla dem.

- De satt hos mig och strök min hand när jag inte vågade somna och varje gång jag ringde på klockan tog de på sig skyddskläder och kom in till mig.

I maj fick äntligen Anne komma hem till villan igen och nu jobbar hon på att bli stark och komma tillbaka muskelmässigt.

- Jag rör på mig och får vård här hemma av fantastisk personal, åter igen. De gör det bästa för mig och jag är oerhört tacksam. Ledningen måste lyssna ordentligt, personalen sliter väldigt hårt och de måste få den uppskattning och återhämtning de behöver.

Idag träffar Anne släkten igen, men bara utomhus och bara ett besök åt gången. All kraft och energi måste hushållas till kroppen som behöver läka.

- Det finns ingen erfarenhet än om vad som händer i kroppen men jag mår bättre och bättre så det går åt rätt håll, säger Anne glatt och kämpar på!

av Maria Roswall

Blogg: Lina Forss

Lina Forss

Kär i en spruta: Jag är annorlunda. Jag har fått vaccin. O jag är offentligt smygkär i min nya Dr. George Kry, som skrev upp mig på hemliga överraskningslistan - Riskgruppslistan, för symptom som jag inte... Läs mer »

Donera gärna!

PG: 90 01 52-0, BG: 900-1520, Swish: 123 900 1520