Vad vet vi om långtidscovid?

Vad vet vi idag och vilken behandling finns?  kunskapswebbinar 11 maj

Webbinariet görs i samarbete med Karolinska Institutet. Kristian Borg berättar om vad som händer i hjärnan vid covid-19 och Judith Bruchfeld och Malin Nygren-Bonnier kommer att tala om behandling och rehabilitering av långtidscovid. Lina Forss delar med sig av sina egna erfarenheter av långtidscovid. Alexandra Charles leder kvällens samtal. Det kommer finnas möjlighet att ställa frågor i chatten.

I mars 2020 började allt fler oroande röntgenbilder dyka upp från covid-19-sjuka patienter. De visade kraftigt inflammerade lungor. Flera forskargrupper på Karolinska Institutet initierade studier för att kunna förstå och behandla på rätt sätt. Ett multidisciplinärt team sattes ihop i samarbete med Karolinska universitetssjukhuset. Där ingick inte bara ​infektionsläkare och lungläkare utan även neurologer, hjärtläkare, njurmedicinare, smärtläkare och psykiatriker samt sjuksköterskor från intensivvård, lungmedicin och infektion, psykologer, arbetsterapeuter, fysioterapeuter, logopeder och dietister. En mottagning startade och den 11 maj 2020 togs den första patienten emot. Uppdraget var att följa upp patienter som haft svår covid-19, till exempel intensivvårdats, men snart behövdes även uppmärksamhet riktas mot en helt annan grupp; de som varit hemma men hade långdragna symptom.

 

       

   Kristian Borg             Judith Bruchfeld      Malin Nygren-Bonnier      Lina Forss

 

   Alexandra Charles

Program

Kristian Borg, Professor vid Karolinska Institutet och överläkare vid Rehabiliteringsmedicinska Universitetskliniken Stockholm, Danderyds sjukhus AB - "Brain fog och kognitiv störning efter covid - vad beror det på och vad kan vi göra åt det?" .

Judith Bruchfeld, Docent i infektionssjukdomar vid Institutionen för Medicin Solna, Karolinska Institutet och överläkare vid Medicinsk Enhet Infektionssjukdomar Karolinska universitetssjukhuset. Ledningsansvarig Covid-mottagningen Karolinska Solna - "Långtidscovid - diagnostik och rehabiliterin”  (gemensam titel med Malin Nygren-Bonnier)

Malin Nygren-Bonnier, Docent i fysioterapi vid Institutionen för Neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle, Karolinska Institutet, förenad anställning med Medicinsk Enhet arbetsterapi och fysioterapi, Karolinska Universitetssjukhuset och FoU-ansvarig på Tema kvinnohälsa och hälsoprofessioner.

Lina Forss - författare och ambassadör för 1,6 & 2,6 miljonerklubben - ”Linas egen berättelse och erfarenheter av att bli drabbad av långtidscovid

 

Anmälan

Som medlem i 1,6 & 2,6 miljonerklubben registrera dig här

Är du inte medlem är du välkommen att anmäla dig här.  Hur du deltar: Har du gått på en aktivitet hos oss tidigare, loggar du in via länken för att boka aktiviteten. Är du inte medlem behöver du först registrera dig som kund. Registreringen innebär inget medlemskap i 1,6 miljonerklubben.

När du anmält dig får du ett separat mail efter ett par dagar innehållandes en registreringslänk som du fyller i för att kunna ta del av webbinariet. Glöm inte att leta bland skräpmailen om du inte hittar mailet.

Om du märker att du inte kommer vidare på registreringssidan, testa att rensa tidigare cookies i din webbläsare. Använder du Chrome kan du läsa här hur du går till väga.

Väljer du att bli medlem efter webbinariet, drar vi av kostanden, 100 kr, från medlemsavgiften. Bli medlem här!

När:11 maj, kl 18.30
Plats:Online - i din mobil, surfplatta eller dator
Pris:Medlem konstnadsfritt, 100 kr icke-medlem
Övrigt:Har du inte fått ett mail med registreringslänken, leta gärna bland skräpmailen.

Blogg: Lina Forss

Lina Forss

Kär i en spruta💉:   Jag är annorlunda. Jag har fått vaccin. O jag är offentligt smygkär i min nya Dr. George Kry, som skrev upp mig på hemliga överraskningslistan - Riskgruppslistan, för symptom som jag inte... Läs mer »

Hjärtgolf

Hjärtgolfen

Donera gärna!

PG: 90 01 52-0, BG: 900-1520, Swish: 123 900 1520