Sköna Söndag 28 februari

Visar en gammal aktivitet. Observera att informationen nedan är inaktuell.

Nu är det dags för ett nytt Everwebinar, Sköna Söndag. Denna gång sänder vi vår Författarträff (från 3 feb) med fyra aktuella författare med nya spännande boktitlar i samarbete med Bonnierförlagen.

Vi träffar Jennie Walldén som blev känd för svenska folket när hon tog hem vinsten i Sveriges mästerkock 2013. Nu är hon aktuell med sin fjärde kokbok "Wok, ris, nudlar", med asiatiska favoriter som vardagsbibimbap och teriyakikyckling men du får också lära dig att göra egna handdragna nudlar och hur du gör kimchi på bästa sätt.

Katarina Gospic är utbildad fysiolog, läkare och disputerad vid Karolinska Institutet i Stockholm, pratar om sin bok "Digital Tsunami". För dig som vill förstå hur digitalisering och teknologiska landvinningar faktiskt kan vara det som – på många plan – räddar dig, mig och mänskligheten. 

Det finns fortfarande många kvinnofällor och tyvärr har privatekonomin visat sig vara en av de allra svåraste att trassla sig ur. I vilken tråd börjar man dra? Vad är viktigt på riktigt? Hur gör man? Mia Ingelström, civilekonom och Veronica Linarfve, beteendevetare ger tips och råd från sin bok "Ekonomi-PT:ns handbok för kvinnor".

Alexandra Charles ledde samtalet.

Detta Everwebbinar är kostnadsfritt för alla registrera dig här

 

      

       Jennie Walldén          Katarina Gospic          Mia Ingelström Veronica Linarfve

  

    Alexandra Charles

 

Jennie Walldén - Wok, ris, nudlar

I "Wok, ris, nudlar" finns asiatiska favoriter som vardagsbibimbap och teriyakikyckling men du får också lära dig att göra egna handdragna nudlar och hur du gör kimchi på bästa sätt. Jennie Walldén har rötter i Korea, hon driver restaurangen Namu i Malmö och är en van och smaksäker matlagare i tv-program såväl som för sin familj och vänner. Hon vet vilka rätter som är genuint asiatiska och hur man kan anpassa dem till våra svenska kök. Vad sägs till exempel om pad thai med räkor, koreansk sashimisallad, kålwok med biff och basilika eller sobasallad med miso och wakame?

Katarina Gospic - DIgital Tsunami 

Tänk dig att kunna förutse cancer innan ens tumören uppstått, förutspå en epidemi innan det blir en pandemi, se till att val blir rakt igenom demokratiska eller varför inte göra oss koldioxidneutrala? Den här boken är för dig som vill surfa på den digitala tsunamin som sköljer över vårt samhälle. För dig som vill förstå hur digitalisering och teknologiska landvinningar faktiskt kan vara det som – på många plan – räddar dig, mig och mänskligheten. Om de används rätt, i rätt händer. Då kan vi inte bara lyfta människor ur fattigdom och få bättre hälsa, utan till och med rädda vår planet!

 

Mia Ingelström & Veronica Linarfve - Ekonomi-PT:ns handbok för kvinnor

Det finns fortfarande många kvinnofällor och tyvärr har privatekonomin visat sig vara en av de allra svåraste att trassla sig ur. I vilken tråd börjar man dra? Vad är viktigt på riktigt? Hur gör man?
Häng med när Ekonomi-PT:n Mia Ingelström guidar Veronica Linarfve, beteendevetare och författare med nybotad ekonomifobi, genom 9 träningspass. Upplägget är enkelt, konkret, peppande och passar alla oavsett hur mycket eller lite pengar du har. Steg för steg får du lära dig hur du tar kontroll över din ekonomi och gör det bästa av det du redan har!
Efter att ha läst och gjort övningarna i boken har du tagit makten över dina pengar och därmed ditt liv. Du har inte råd att vänta längre.

När:28 feb, kl 10.00
Plats:Online - i din mobil, surfplatta eller dator
Pris:Kostnadsfritt för alla!

Blogg: Lina Forss

Lina Forss

Kärleksbrev till mina politiker!: Hej Irene Lundqvist Svenonius, Anna Starbrink, Björn Eriksson, Sara Östberg, Lars Rådén och Johan Bratt! Hjärnspöken håller hov om natten, på dagarna är det bara hunden och jag som hörs. Efter... Läs mer »

Hjärtgolf

Hjärtgolfen

Donera gärna!

PG: 90 01 52-0, BG: 900-1520, Swish: 123 900 1520