Kulturvecka hemma - onlinekurs 12 - 18 april

Visar en gammal aktivitet. Observera att informationen nedan är inaktuell.

I dessa tider när vi inte kan resa på kulturresor, gå på föreläsningar eller bokklubbar har vi skräddarsytt en onlinekurs för dig som ger ditt kulturintresse ny, behövlig näring både för kroppen och för knoppen!

Nu kommer uppföljaren till vår populära onlinekurs Hälsovecka hemma tillbaka. Med kultur i fokus och du får lära dig att dansa med Malin Watson, sjunga med Maria Wells, skriva en bok med Lina Forss och läsa poesi tillsammans med Paula Ternström.

Sagt om Kulturveckan av nöjd deltagare:

"Så härligt och spännande att få ett brev så där på morgonen och sen under dagen göra allt roligt. Har dansat och sjungit och övar än. Att läsa högt gör man ju mest för barn och barnbarn men det är ju hur bra som helst att göra för sig själv! "

     

    Malin Watson           Lina Forss          Paula Ternström         Maria Wells

Kursen är upplagd på sammas sätt som Hälsovecka hemma. Varje morgon får du ett kursbrev till din inbox (mail) med övningar som du gör hemma i din egen takt från måndag - söndag. Du behåller kursens alla brev och kan fortsätt träna vidare efter veckans slut.

Kulturvecka hemma 12-18 april, anmäl dig här! Bokningen är nu stängd.

Påskerbjudande erbjudande:  250 kr för medlemmar (ord pris 300 kr) och 300 kr för icke-medlemmar (ord pris 350 kr).

Om våra kursledare

Malin Watson

Jag är professionell dansare och koreograf. Jag älskar verkligen mitt yrke. Att få uppträda, undervisa och sprida dansglädje och kunskap till andra människor är mitt kall i livet.

Jag är flerfaldig svensk mästare i pardans som junior, ungdom och vuxen. Finalist på junior EM fyra gånger och flerfaldig Semifinalist på EM, VM och British Open Championships. Jag har turnerat världen runt med den internationella succédansshowen Burn the Floor i USA, Australien, Japan, Kina och Europa i 90 olika storstäder med åtta shower i veckan under sju års tid.

En lite speciell upplevelse är att jag har uppträtt för sångaren Sir Elton John på hans 50-årsfest och även två år senare i hans hem! De flesta av er känner kanske igen mig från Let´s Dance på TV4.

Att få jobba med sin största passion i livet är en ynnest. Det enda som är viktigare än det är min underbara man och våra två fantastiska söner. Under Kulturveckan kommer jag att lära ut sju olika danser. En dans per dag. Inga förkunskaper krävs och ingen danspartner behövs. Ni kan dansa stegen barfota hemma i vardagsrummet. Det kommer vara KUL, ENKELT och SVETTIGT! Jag kommer att lära ut Cha Cha, Samba, Rumba, Pasodoble, Jive, Salsa och Disco. Dans är för alla och ger så mycket glädje och energi och är den bästa träningen man kan tänka sig för både kropp och knopp.

Lina Forss

Jag är författare och snart fil.kand i specialpedagogik. Jag drivs av osynliga gränser, min gåva är att se sammanhang, min superkraft är mod. Språket är min finaste pensel. Jag älskar skrivarskolor och önskar er samma glädje! Varje dag får ni byggstenar på väg mot en hel historia. Vi börjar med koncept, din berättelses hjärtefråga. Ledtråd: Tänk er The Crown utan engelska kungafamiljen. Ni får också gratis tillgång till skrivplattformen Picapen.

Paula Ternström

Skådespelerska, regissör och retorikkonsult, fil.kand. i pedagogik och kommunikationsvetenskap. Leder teaterkurser och föreläser i kroppsspråk och kommunikation. Under pandemin när kulturen stänger ned arbetar jag som idrottslärare och klasslärare i grundskolan. Skolan stänger inte ned och behovet av lärare är enormt. Jag är glad att kunna göra nytta.

Under kulturveckan får deltagarna spela teater med mig digitalt. Alla borde spela teater! Jag tror helt enkelt att vi  blir lyckligare  och gladare då. Och så är det bra för immunförsvaret. Man får igång både kroppen och hjärnan. Vi prövar på dramatiska och poetiska texter, arbetar med att uttrycka känslor och hur vi får fatt i vårt magstöd så det hörs vad vi säger. Vi undersöker  också vad vi sänder ut för signaler med kroppsspråket och hur vi kan använda oss av det.

Maria Wells

Jag heter Maria Wells och har fått det stora nöjet att vara er sångcoach under kulturveckan. Jag har sjungit så länge jag kan minnas både som solist och kör med kända och okända sångare både här hemma och utomlands. Jag älskar stämsång och har med min sånggrupp Vocalettes turnerat under många år med Robert Wells och ”Rhapsody  In Rock”. Jag har gett ut albumet ”In the spirit of Andrews Sisters” med Vocalettes samt en soloplatta med låtar av Camilla Läckberg & Robert WellsI oktober släppte jag låten ”Crazy” tillsammans med  den amerikanske countryartisten Billy Dean och nu i december kom julklassikern ”Merry Christmas Baby”. Jag ser otroligt mycket fram emot en vecka tillsammans med er fylld med sång. Sången är ett fantastiskt redskap för alla oavsett om du jobbar med det eller bara tycker om att sjunga. Den förlöser och stärker så många känslor. Det är en enorm kraft att få sjunga. Och framförallt tillsammans.

Vi kommer ha så kul tillsammans!

Onlinekurserna Hälsovecka hemma och Kulturvecka hemma är två unika koncept utvecklade och producerade av vår ambassadör Annette Lefterow.

När:12 - 18 april ti
Plats:Online - i din mobil, surfplatta eller dator
Pris:250 kr för medlemmar (ord pris 300 kr) och 300 kr för icke-medlemmar (ord pris 350 kr)

Blogg: Lina Forss

Lina Forss

Kär i en spruta💉:   Jag är annorlunda. Jag har fått vaccin. O jag är offentligt smygkär i min nya Dr. George Kry, som skrev upp mig på hemliga överraskningslistan - Riskgruppslistan, för symptom som jag inte... Läs mer »

Hjärtgolf

Hjärtgolfen

Donera gärna!

PG: 90 01 52-0, BG: 900-1520, Swish: 123 900 1520