Hur kan vi stärka vår psykiska hälsa under och efter covid-19? 23 nov

Visar en gammal aktivitet. Observera att informationen nedan är inaktuell.

 

Vilka åtgärder behövs för att inte den psykiska hälsan ska försämras allmänt i samhället och vad vi kan göra för att exempelvis skadligt bruk av alkohol, depression och självmord inte ska öka till följd av pandemin? Boka in denna kväll och ta del av viktiga inslag och diskussion med möjlighet att ställa frågor till både föreläsare och i chatt!

 

 

      

      Lena Hallengren               Johan Carlson           Anki Sandberg

      

       Richard Bracken              Martin Schalling           Alexandra Charles

 

Huvudfrågan som kommer diskuteras är vad vi kan göra för att stärka vår psykiska hälsa under och efter covid-19? Underlag kring vad vi vet idag om hur vår psykiska hälsa påverkas av pågående pandemi lyfts fram. Risker som kan finnas med en ökning av skadligt bruk av alkohol, depression och till och med självmord kommer diskuteras och åter vad vi kan göra för att hindra en ytterligare försämring av den psykiska hälsan i samhället som redan innan pandemin var ett stort folkhälsoproblem.

För att diskutera detta deltar socialminister Lena Hallengren, generaldirektör för Folkhälsomyndigheten Johan Carlson, generalsekreterare för Suicide Zero Rickard Bracken, och ledamot i styrelsen för Fonden för Psykisk hälsa samt ordförande för Nationell Samverkan för Psykisk Hälsa Anki Sandberg.

Webinariet modereras av Alexandra Charles, ordförande för 1,6 & 2,6 miljonerklubben och Martin Schalling, professor vid Karolinska Institutet och ordförande Fonden för Psykisk Hälsa.

Webinariet är en uppföljning av webinariet ”Tillsammans mot depression i pandemins tid” som sändes den 12 okt. Se reprisen här.  

Varmt välkomna till denna viktiga kväll där vi lyfter fram hur vi tillsammans kan göra skillnad för psykisk hälsa i pandemins tid!

Registrera dig här!

Arrangörer: 1,6 & 2,6 miljonerklubben och Fonden för Psykisk Hälsa

Chatt med frågemöjlighet: I chatten deltar ordförande i programutskottet i Fonden för Psykisk Hälsa överläkare Maria Larsson.

Webinariet är kostnadsfritt men swisha gärna valfritt belopp till Fonden för Psykisk Hälsa på 123 900 75 01 eller Kvinnor & Hälsa 123 900 1520.

 

     

När:23 november klockan 18:30 - 19:30 med möjlighet till frågor till deltagare till kl 20.00
Plats:Online - i din mobil, surfplatta eller dator
Pris:Kostnadsfritt för alla!
Övrigt:Har du inte fått ett mail med webinarlänken, leta gärna bland skräpmailen.

Blogg: Lina Forss

Lina Forss

Kär i en spruta: Jag är annorlunda. Jag har fått vaccin. O jag är offentligt smygkär i min nya Dr. George Kry, som skrev upp mig på hemliga överraskningslistan - Riskgruppslistan, för symptom som jag inte... Läs mer »

Hjärtgolf

Hjärtgolfen

Donera gärna!

PG: 90 01 52-0, BG: 900-1520, Swish: 123 900 1520