…har du sett världen - en musikföreställning om Malmö och Mikael Wiehe

Visar en gammal aktivitet. Observera att informationen nedan är inaktuell.

  

I vår kommer fjolårets stora publikmagnet ”…har du sett världen” tillbaka till Malmö Live Konserthus för en kort period. Med 2019-års uppsättning gör den nu 73-årige Mikael Wiehe bokslut och återkommer för sista gången i föreställningen om sitt liv och sitt Malmö. Vårens uppsättning är något förändrad i manus- och bildbearbetning, och i vår snabbt föränderliga tid landavi denna gång lite närmare vår samtid och vårt Malmö idag.

       

Måndagen den 27 maj hälsar vi nu särskilt alla medlemmar i både 1,6 och 2,6 miljonerklubben varmt välkomna med ett riktigt förmånligt vårerbjudande.

Fram till den 18 maj erbjuds ni att köpa biljetter med 15 % rabatt till föreställningen den 27 maj. Prisnivåer från 270-595 kr. 

Efter konserten finns det möjlighet att möta de medverkande för en kort frågestund. Möt Mikael Wiehe, Sissela Benn och Edda Magnason om sitt arbete med produktionen.

Fjolårets premiäromgång upplevdes av över 13000 konsertbesökare och det var inte många i publiken som klarade att hålla känslorna tillbaka. Mikaels låtskatt hyllades, liksom Eddas fantastiska tolkningar och inte minst Malmö SymfoniOrkester som ”ger Wiehes musik variation, tyngd och extra bärkraft”  (Kristianstadbladet).  Det blev kort sagt en stor succé och hyllningar från hela landet strömmade in till Mikael Wiehe, ensemblen och MSO.

”Det överträffade alla mina förväntningar” uttrycker Mikael Wiehe, som tillsammans med Edda Magnason och MSO åter spelar huvudrollen. Ny i ensemblen är skådespelaren Sissela Benn i rollen som barnet Mikael men också hans dotter. 

Berättelsen kretsar kring Mikael Wiehes liv från 1952 och Malmö stads förvandling från arbetarstad till den framtidsstad som den är idag. Manus är skrivet av Malmöförfattaren Fredrik Ekelund och regissör är Philip Zandén. Även dirigenten Marit Strindlund, hemmahörande på Folkoperan i Stockholm, återvänder och dirigerar föreställningen.

Läs mer och boka dina biljetter direkt på Malmö Lives hemsida:  https://malmolive.se/performance/940/syos

När du valt dina platser, skriv in 16klubben eller 26klubben under rabattkod och aktivera. Därefter blir ditt rabatterade pris synligt.

 

Varmt Välkommen!

 

När:27 maj, kl 19.00
Plats:Malmö Live Konserthus, Dag Hammarskjölds Torg 4, Malmö
Pris:Prisnivåer från 270-595 kr
Övrigt:Medlemmar erbjuds 15 % rabatt till föreställningen den 27 maj

Blogg: Lina Forss

Lina Forss

Kär i en spruta: Jag är annorlunda. Jag har fått vaccin. O jag är offentligt smygkär i min nya Dr. George Kry, som skrev upp mig på hemliga överraskningslistan - Riskgruppslistan, för symptom som jag inte... Läs mer »

Hjärtgolf

Hjärtgolfen

Donera gärna!

PG: 90 01 52-0, BG: 900-1520, Swish: 123 900 1520