Pygmalion på Drottningholms Slottsteater 28 juli – 11 augusti Japanske

Pygmalion på Drottningholms Slottsteater
28 juli – 11 augusti

Japanske allkonstnären Saburo Teshigawara sätter i sommar upp barockoperan Pygmalion av Jean-Philippe Rameau på Drottningholms Slottsteater.

Teshigawara är känd för sina visuellt intagande och makalöst vackra föreställningar och står för regi, scenografi, koreografi, ljus och kostym.

Pygmalion kretsar kring skulptören som i jakten på perfektion förälskar sig i sitt eget verk, en staty som får liv av kärleksguden Amor. Det är en klassisk historia som återfinns i olika versioner från Ovidius Metamorfoser till musikalen My Fair Lady.

I rollerna Anders J Dahlin, Kerstin Avemo, Hanna Husáhr och Silvia Moi. Teshigawara kommer själv att dansa tillsammans med Rihoko Sato och Quentin Roger ur sitt kompani KARAS. I en prolog skapad av Teshigawara och dirigenten Vittorio Ghielmi bjuds vi på fransk barockmusik och dans i en poetisk kärleksförklaring till konsten i alla dess former.

Vi kan se fram emot ett spännande möte mellan barockmusik, en samtidskonstnär och en magisk teaterscen!

Erbjudande:

Boka biljetter i valfri priskategori med 100 kr rabatt (ordinarie pris 295/495/795/895/995 kr) via den här länken: https://www.ticketmaster.se/feature/587Drottningholm/587SOMMARWEB3.html?language=sv-se

 

                     

Saburo Teshigawara                                 Kerstin Avemo

 

Mer information finns på https://dtm.se/pygmalion-sv/