Woman in Red – Helsingborg 13 november

Ett gränslöst möte om Livskvalitet 2021!

Corona pandemin har betytt omfattande utmaningar för oss i vår vardag- för vår hälsa, ekonomi, företagsamhet, kultur, välfärd och internationellt samarbete – inte minst för oss i Norden. Tillit- är ett ord som vi behöver prata mer om.
Demokrati 100 år ska vi uppmärksamma. Nu är det dags att bygga en jämlik och hållbar framtid.
Vi behöver inspiration från förebilder och expertis. De medverkar på vårt möte.

Medverkande

HR är viktigare än någonsin

Helena Karlsson, utbildning- och arbetsmiljö ansvarig på HR avdelningen, Nowaste Logistics.

-Jag brinner för människans bästa och anser att individens utveckling och välmående är otroligt viktigt. Vår filosofi bygger på att personalen är företagets viktigaste tillgång och därför satsar vi alltid på att skapa bästa möjliga förutsättningar för att vår personal ska känna samhörighet och ökad trivsel. Som arbetsgivare ligger utan tvekan det stora värdet i ta hand om vår personal, deras hälsa och personliga utveckling.

Sjuk, frisk eller mitt emellan?

Henrik Widegren är läkaren i Fråga Lund. Hur vet man om man är sjuk? Eller är man någonsin helt frisk? Är det dåligt att få ett positivt provsvar? Eller är det bättre att vara negativ på sjukhuset? Det är svåra frågor, men en sak är i alla fall säker: Om man har överlevt tolv ronder så har man vunnit matchen och får gå hem! Sjuk, frisk eller mittemellan är en mixtur av medicin, musik, doktorer, stetoskop och statistik.

Det handlar om dig och mig! Du är H22.

Soraya Axelsson, projektchef för H22, Helsingborgs stad sätter livet mellan husen i fokus, testar nytt med både lokala och globala aktörer, internationella samarbeten gör det bättre för människor att leva och bo i städer. Det handlar om livskvalitet för våra barn och barnbarn i förskolan, om våra äldre som bor hemma eller på vårdboende och det handlar om dig och mig.

Tillit -Det nordiska samarbetet

Benny Marcel, direktör- Nordisk Kulturfond. Tillit till varandra och till myndigheter brukar anses höra till de ”nordiska värderingar” som skiljer vår region från de flesta andra. Nu är det viktigare än någonsin att satsa på program och projekt som stärker det nordiska samarbetet efter coronaviruset.

Hur lyfter man en stadsdel och gör den mer attraktiv och höjer livskvalitén för dess invånare?

Ellika Rosendahl, affärsutvecklare Helsingborgshem. Genom dialog och samskapande arbetar utvecklar vi stadsdelen Drottninghög i n.ö. Helsingborg. Ellika är ansvarig för utveckling av mobilitet. Från miljonprogram till en attraktiv stadsdel. Om metoder för dialog och varför en cykelskola för vuxna kan vara en väg till arbete. Drottninghög kommer att vara ett av huvudexpoområdena under H22.

Kunglig kognitiv konfekt – små godbitar för klok framtid

Moa Wibom, Silvialäkare Enhetschef, Kognitiv medicin, Ängelholms sjukhus, Registerhållare BPSD-registret. Hjärnans sjukdomar- och vad som skiljer normal stress, åldrande från sjukdom- det som vi alla kan besväras av och där vi kan få bättring av goda levnadsvanor. Hon har även tagit initiativ till SNUA- en ny webbplats och ett svenskt nätverk för unga anhöriga som bildades i dec. 2020.

 

Välkomna och glada hälsningar!

Stina Sjöström från SeaU, Maud och Eva 1,6 ambassadörer i Helsingborg

 

    

Tack till våra samarbetspartners: 

Dunkerintressena