Woman in Red – Halmstad 28 oktober

Välkommen till en kväll med kvinnohjärtat i fokus!

Vi ser fram mot en fantastisk kväll med information, inspiration och glädje och har bjudit in föreläsare och underhållare som på olika sätt sätter fokus på hjärtat och livsstil.

Föreläser gör docent Barbro Kjellström, Lund, specialistläkare i psykiatri Lars Häggström, Halmstad och kvällens artist Nanne Grönvall underhåller oss med sång och musik.

Woman in Red uppmärksammar ny forskning och vård på kvinnohjärtat runtom i landet. En kampanj som syftar till att fler kvinnor ska överleva

 hjärt- och kärlsjukdomar. Idag drabbas både äldre och yngre kvinnor av hjärt- och kärlsjukdomar – en av de vanligaste dödsorsakerna för kvinnor över 55 år. Ändå är kunskapen om kvinnohjärtat både inom forskning och bland allmänheten inte tillräcklig. Kampanjen Woman in Red sprider kunskap om kvinnors hjärt- och kärlsjukdomar samt samlar in pengar till klinisk forskning på kvinnohjärtat. Bakom kampanjen står 1,6 & 2,6 miljonerklubben tillsammans med insamlingsstiftelsen Kvinnor & Hälsa.

Program

18.00 Ann-Cathrine Edvall Madsen, 1,6 & 2,6 miljonerklubbens representant i Halmstad hälsar välkomna

Barbro Kjelström, docent, ”Vägen till hjärtat går genom munnen”

Lars Häggström, psykiatriker, ”Vägen till själen går genom hjärtat”. Om depression och utmattning och varför kvinnor drabbas.

Nanne Grönvall avslutar kvällen med sång, musik och glädje

ca 22.00 Tack för ikväll!

 

Programmet uppdateras efter hand!