Sommar – Sol och snart semester!

Först ska vi vara i Almedalen där vi, 1.6 & 2,6 miljonerklubben finns i vår monter hela veckan och träffar människor från hela landet. Här sker många spännande möten 🙂

Under Almedalsveckan arrangerar vi  två seminarier. Den 1 juli tar vi upp psykisk ohälsa i samarbete med Psykiatrifonden. Psykisk ohälsa,  om varför kvinnor dricker mer , blir spelberoende och utmattade. Ja , alla känner någon som är drabbad och vi vill hitta lösningar, få bort det stigma som råder kring att exempelvis ha ångest.
Den 2 juli har vi ett seminarium om hur mer kunskap om Sverige hjälper utrikesfödda kvinnor med barn att förbättra sin  psykiska hälsa. Professor Solvig presenterar ett lyckat forskningsprojekt med nyanlända utrikesfödda kvinnor med barn som deltagit i kunskapsträffar. Träffarna arrangeras på nio orter runtom i landet med hjälp av våra fantastiska volontärer. Utrikesfödda kvinnor med barn är i stort behov av att få stöd och hitta in i vårt samhälle, vården och förstå den svenska kulturen.

 

Ja , ibland är det svårt att förstå varför inte de mänskliga rättigheter måste få komma först och det pekuniära sen. Jag vill fortsätta att arbeta för människors lika värde.

Efter Gotland väntar semester men boka gärna redan nu in några av våra kommande program i din kalender!

Hälsodagen,  den 8 september vid Sjöhistoriska på Gärdet i Stockholm som blir en inspirerande dag med  ”Gå för Hjärtat- promenad”, dans, gympa , yoga och Hälsopriset ska delas ut. Dessutom har vi barnaktiviteter, Skansen kommer på besök, våra medicinska experter finns på plats för att svara på frågor, utställare, café, och mycket mer. Alla kan vara med. Gratis!

Mental Health Evening den 7 oktober på Södra Teatern med bland andra Anders Hansen och Lill Lindfors.

Njut av att vara ute och koppla av, stäng av mobilen och anta Utemaningen – fri tid behöver vi alla!

Alexandra

Kommentarer