Woman in Red – Uppsala 26 april

Välkommen till en kväll med kvinnohjärtat i fokus!

Vi ser fram mot en fantastisk kväll med information, inspiration och glädje och har bjudit in föreläsare och underhållare som på olika sätt sätter fokus på hjärtat och livsstil.

Under kvällen kommer vi träffa Fredrika Norlund, leg psykolog, leg psykoterapeut och med.dr. Kliniskt verksam som psykolog på Hjärtsektionen på Uppsala Akademiska sjukhus och forskare på Uppsala universitet. Agneta Nordberg, professor och överläkare i geriatrik och Åsa Elfström som ger en personlig berättelse om att bli drabbad av hjärtinfarkt. Kvällen avslutas med vacker musik av internationellt kända violinisten Linda Lampenius. Under kvällen kommer Linda signera sin aktuella bok Klassisk Rebell.

Agneta Nordberg

Åsa Elfström

Fredrika Nordlund

Linda Lampenius

Kvällens program

Kl 17.00 Registrering, lotter och en lättare måltid 

Kl 18.00 Carin Nyström hälsar välkommen 

Åsa Elfström ”När jag fick min hjärtinfarkt ” 

Fredrika Nordlund ”Kvinnor, stress och kopplingen till hjärtat”

Paus 

Agneta Nordberg ”Alzheimers sjukdom”

Linda Lampenius underhåller 

Lottdragning och utdelning av priser 

ca 21.00 Tack för ikväll!

Kvällens menyn är: Rimmad lax med dillstuvad potatis, kaffe med godis. Vin kan köpas i baren. Kvällen till ära får ni gärna klä er i något rött.

Hjärtligt välkomna!

Under våren uppmärksammar Woman in Red ny forskning och vård på kvinnohjärtat runtom i landet. En kampanj som syftar till att fler kvinnor ska överleva hjärt- och kärlsjukdomar. Idag drabbas både äldre och yngre kvinnor av hjärt- och kärlsjukdomar – en av de vanligaste dödsorsakerna för kvinnor över 55 år. Ändå är kunskapen om kvinnohjärtat både inom forskning och bland allmänheten inte tillräcklig. Kampanjen Woman in Red sprider kunskap om kvinnors hjärt- och kärlsjukdomar samt samlar in pengar till klinisk forskning på kvinnohjärtat. Bakom kampanjen står 1,6 & 2,6 miljonerklubben tillsammans med insamlingsstiftelsen Kvinnor & Hälsa.